Umerii accentuati au revenit la moda. Se „manifesta” prin umeri sau maneci bufante, aplicatii gen epoleti, sau prin volane, care amintesc de anii 80. Majoritatea articolelor de imbracaminte cu umeri accentuati sunt in stil geometric spre masculin, cu taieturi drepte. Sunt insa si designeri care au ales sa accentueze umerii prin supradimensionari sau volane.

La noi in tara nu s-a promovat acest trend prea mult, dar am vazut prin magazine jachete/rochii/bluze in acest stil. Personal, imi plac rochiile mai mult, pentru ca au un aer vintage(mai ales cele cu volane), si iti trebuie doar o pereche de pantofi, si gata tinuta pentru petrecere!

Sunt unele rochii cu aplicatii gen epoleti, care  merg purtate si ziua (numai daca sunt croite in stilul casual sau office!).

Bineinteles, mai sunt si bluzele cu umerii accentuati, care merg cam la orice, de la blugi , la fuste si la pantaloni scurti. Desi majoritatea designerilor merg pe negru pentru un aer mai sobru, pentru a aduce mai mult spre anii 80 e nevoie de culori vii.

Pentru zilele mai friguroase (cum sunt cele de acum), sunt jachete sau trench-uri cu umerii accentuati care pot fi incercate.

ATENTIE! Acest stil avantajeaza aproape orice tip de silueta, mai putin cel de „triunghi intors” cu umerii lati.

Reclame